VALDOR Pecsenyekacsa egész aprólékkal
Tisztított, kizsigerelt, egész pecsenyekacsa aprólékkal (nyak, zúza, máj, szív), zsugortasakban.
Kiszerelés
Termékelőnyök
Egészben sült kacsa, balzsamos céklával, narancsmártással
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db egész kacsa
- 4 db cékla
- 6 db narancs
- 0,5 dl fehérbor
- balzsamecet
- keményítő
- só
- bors
- olivaolaj
A kacsát kívül belül megsózzuk, belül borsozzuk is. Még egészben kevés olajon, forró serpenyőben körbepirítjuk, oldalanként 1 percig, utána 2 fél narancsot rakunk a belsejébe, majd 180 fokos előmelegített sütőben 90 perc alatt készre sütjük, majd 230 fokon 15 perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.
Közben a céklákat héjastól alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a kacsával együtt 50 perc alatt puhára sütjük.
4 db narancsot késsel megpucolunk, majd kifilézzük egy tál felett, a felgyűlt lébe, belefacsarjuk a maradék egy narancs levét. Egy edényben a bort felforraljuk, hozzáöntjük a narancslevet, sózzuk, majd egy habverővel hozzákeverünk fél ek. vízzel elkevert keményítőt, és még egy percig főzzük, majd belekeverjük a narancsgerezdeket is.
A megsült, félig kihűlt céklákat megpucoljuk, felcikkezzük. Forró serpenyőben kevés olajon elkezdjük pirítani, majd 2 ek. balzsamecetet öntünk hozzá, elkeverjük és tálba szedjük.
Tálaláskor a megsült kacsát szétbontjuk, rákanalazunk a mártásból, és melléhalmozzuk a céklát.
Szállítási és tárolási hőmérséklet: -2 - +4 °C között
Minőségét megőrzi: 8 nap
Csomagolt önkiszolgáló információk | VALDOR Pecsenyekacsa egész aprólékkal |
Nettó tömeg: | változó tömeg g |
Minőségmegőrzési idő: | 8 nap* |
Áregység: | DB |
Gyűjtő: | rekesz |
Termékegység/Gyűjtő: | kb. 12 kg |
*sértetlen csomagolásra értendő